Вие сте тук: Начало » Политика » Ще се брегоукрепи ли къмпинг “Ахелой”

    Ще се брегоукрепи ли къмпинг “Ахелой”

    moreКъмпинг “Ахелой” остава без плажна ивица, сигнализираха местни и летовници, които от години настояват държавата да се погрижи за брегоукрепването в къмпинга. Изпращали са сигнали до всички местни и държавни институции, провеждали срещи, но до момента реални действия нямало.

    Тази сутрин хората се събраха, за да апелират държавата да се намеси и да спаси малкото останало от плажа,предаде Нова тв

    .„Имаше плаж 15-20 метра. Сега го няма. Никой не си мръдна пръста да направи брегоукрепителните системи, за да може той да се запази. От 1999 г. започнахме борба за запазването му след големите наводнения, които отнеха много от плажа. Пясъкът го няма. Самият бряг е изронен”, каза в „Здравей, България” Мария Шаркова, един от собствениците на къмпинги в района. Тя допълни, че е получила писмо от Министерството на регионалното развитие, че през 2020-2021 г. ще започне брегоукрепването. Стартът обаче е отложен заради епидемията от коронавирус.

    Зам.-кметът на Община Поморие Янчо Илиев обясни, че от администрацията са внесли писмо с проектна разработка, приложено с диск и количествено-стойностна сметка за около 6 милиона. Разработката е за възстановяване на съществували диги и буни. В нея обаче имало несъответствия, които трябва да се отстранят. Но въпреки това отказ няма.

    Горе