Вие сте тук: Начало » Политика » Бургас е един от центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район в програмния период 2021-2027 г.

    Бургас е един от центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район в програмния период 2021-2027 г.

    seregionБургас и Стара Загора ще са центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район в програмния период 2021-2027 г. Другите опорни центрове за развитие на района са общините Сливен, Ямбол, Нова Загора и Казанлък, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

    Днес бяха избрани 13-те представители на тези области в бъдещия Регионален съвет за развитие.  Той ще има важна роля в първоначалното одобрение на проектите, които могат  да бъдат реализирани с европейски средства.

    За област Бургас в Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране представители ще са Димитър Николов – кмет на община Бургас, Тихомир Янакиев – кмет на община Созопол, Иван Алексиев – кмет на община Поморие, Васил Едрев – кмет на община Айтос и кметът на община Руен Исмаил Осман.

    Представители на област Сливен ще са  Стефан Радев – кмет на община Сливен, Николай Грозев – кмет на община Нова Загора. От област Стара Загора в Съвета влизат Галина Стоянова – кмет на община Казанлък,   Живко Тодоров – кмет на община Стара Загора, Николай Тонев – кмет на община Гълъбово и Мариан Цонев – кмет на община Гурково. Област Ямбол ще се представлява от Георги Георгиев – кмет на община Тунджа и Валентин Ревански – кмет на община Ямбол.

    На срещата, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова  представи новия регионален подход и интегрираните териториални инвестиции за бъдещия програмен период 2021-2027 г.  Тя подчерта ключовата роля на Регионалните съвети за развитие в процеса на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе