71 семейства получиха учебници, учебни помагала, препарати за лична хигиена и маски по проект на НЧ”Просвета 1888″

71 семейства от община Поморие получиха подкрепа от учебници, учебни помагала, препарати за лична хигиена и маски, предвидени за месеците септември и октомври по проект на НЧ”Просвета 1888″ – “Правило 2+2=5″на Програма „ИРИС“. Тя подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.
“Очакваме с осигуряване на учебни и хигиенни материали отговорността на родителите в тези месеци да се насочи към прехраната на семействата.
През студените месеците ноември и декември по проекта ще се осигурят хранителни продукти от първа необходимост и дезинфектанти”, съобщиха от читалището.
Дейностите по проекта се осъществяват благодарение на сътрудничеството на партньори и доброволци от читалище”Атанас Манчев”-Каблешково със секретар Павлина Дърлянова и Мария Янева – директор на ОУ”П.Хилендарски”, читалището в с. Бата с председател Кольо Николов и Петя Стоянова – директор на ОУ”Хр.Ботев”, читалище “Просвета 1928″ в с. Порой със секретар Янка Кръстева и Костадинка Стефанова – директор на ОУ”Св.св.Кирил и Методий”.