Редят фотоизложба на последния руски император в читалище “Просвета-1888

122983197_3331359513608954_8211408864310475282_oИзложбата е посветена на 102-та годишнина от чудовищното убийство на последния руски император Николай Втори и неговото семейство, извършено в нощта на 16 срещу 17 юли 1918 г. в Ипатиевския дом, Екатеринбург.
Последното руско царско семейство е рядък брилянт в короната на Руската империя, който всички са обливали с кал. Но дори под слоя кал брилянтът остава чист и прекрасен.
Последният руски император преминава през своя Път на кръста. Неговата съдба е една от най-тежките съдби, известни ни от историята. През целия си живот той управлява своята държава, знаейки предсказанията за мъченическата смърт, която предстои на него и на неговите деца. Имало е много възможности за спасение, за бягство зад граница. Но царят приема своята съдба. Движен от непоколебимата си Вяра в Бог, той принася себе си и семейството си в жертва, за да даде възможност на хората от своята страна да имат шанс за светло бъдеще. Практически през разпятие преминава цялото му семейство. А заедно с него и преданите му слуги.
От мистична гледна точка руският цар е последният „удържащ злото“ управник. С неговата смърт вярата в Бог не се отменя, но заедно с него умира и последната държава, в която православното християнство е издгнато в ранг на Висш закон в живота както на царя, така и на народа. Заедно с последния руски цар от световната политика изчезва понятието „съвест“.
Блестящ управник и грижовен баща и съпруг, император Николай Втори Романов е от онези светли личности, които идват, за да издигнат съзнанието на хората. Въпреки, че са неразбрани от своето време, техният пример остава във вековете. Тези образи излизат извън границите на една страна и стават пример на общочовешки добродетели.
Изложбата, към която сме подготвили серия от лекции и филми, създадени на основата на последните разсекретени документи, досега е посетила музеите и галериите на Созопол, Бургас, Несебър, Варна, Дупница , Пловдив и Велико Търново. Фотографиите, представени от нас, са правени, в по-голямата си част, от дворцовия фотограф и разкриват уникални моменти както от живота на Царското семейство, така и от тогавашния исторически момент.

Каним всеки един търсач на Истината да посети уникалната изложба!

2.XI, 17.10 ч.- лекция “Император Николай II. Пътят на кръста”
3.XI, 17.10 ч.- лекция “Как да съхраним любовта и хармонията в семейството. Исторически пример на семейство Романови.
4.XI, 16.30 ч.-Прожекция на филма “Оклеветения цар”/Русия,документален, реж.Сергий Алиев.
Всеки ден от 14.00 ч. до 18.00 ч. индивидуална беседа по желание на посетителите.