Вие сте тук: Начало » Криминале » Идвършени проверки за шофиране след употреба на наркотични вещества

    Идвършени проверки за шофиране след употреба на наркотични вещества

    policПри проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 44 години.

     

    Положителен за употреба на кокаин, но и на амфетамин и метамфетамин е тестът на 21 -годишен бургазлия, управлявал л.а. „Фолксваген Туран”. Трима водачи са установени да шофират след употреба на амфетамин и метамфетамин и двама след употреба на канабис. Спрямо задържаните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинения от Районните прокуратури в Бургс и Айтос, а спрямо две от лицата вече има постановени наказания от Районен съд – Айтос.

    В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

    Трима души са задържани за седмица при  специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са – 6 бързи производства и 4 преписки. Сред най-характерните случаи са:

    – задържането на 37 -годишен криминално проявен мъж от бургаския квартал «Сарафово», спрян за проверка около 22.25 ч. на 02.11.т.г. в ж.к. «Меден Рудник» до бл. 131, докато шофирал лек автомобил «Тойота Карина», с бургаска регистрация. След тестване на бургазлията за употреба на алкохол и наркотични вещества, като теста за наркотици бил положителен за употреба на амфетамин и метамфетамин. При извършената проверка е открит плик с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/

    – задържането на 20- годишен мъж от руенското село Ръжица, управляващ л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, след употреба  наркотични вещества / метамфетамин и амфетамин/. С автомобила се превозвали още двама мъже / на 22 години от айтоското село Черна могила и 19 -годишен мъж от руенското село Ръжица/. В 19 годишния са открити три свивки с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и същия заедно с водача на автомобила са задържани за срок до 24 часа. След освобождаването му от ареста, 19 -годишния мъж отишъл да прибере л.а. «БМВ», от мястото, където автомобила бил спрян след стартиралата полицейска проверка. Служителите на реда обаче го тествали за употреба на наркотични вещества, като «drug check 3000» отчел положителна употреба на метамфетамин и амфетамин. 19- годишният мъж отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, като отново е задържан за срок до 24 часа.

     

    Горе