От какво се страхуват представителите на 12-те зодии

valentinaВсеки зодиакален знак е предразположен към различни страхове. В следващите редове ще ви запозная със слабите места на първите шест зодии. Разберем ли нашите страхове, ставаме по-трудни за манипулиране и контрол.

Зодия Овен се страхува от поражение Той е боец. Битките го вдъхновяват и не би могъл да понесе, че е победен. Ако Овенът разбере, че не винаги е нужно да е прав и прояви търпение, а не агресия пред него ще се отворят безброй възможности и перспективи за развитие.

За Телците стабилността в живота е на първо място и я свързват с материални придобивки. Техният най-голям страх е от нищета. Страхуват се, че ще останат без пари или дом, а това, когато е в крайност ги прави алчни.  Ако Телците разберат, че парите са просто средство, а не цел – ще се освободят от огромен психологически товар.

Близнаците се страхуват, когато им липсва информация, която им носи знание и им позволява да реагират адекватно в трудни ситуации. А такива за тях са ситуациите, свързани с емоциите. Много по –лесно биха се измъкнали от емоционалното блато, ако са във връзка с всичко случващо извън тях. Ако разберат, че емоциите се изживяват, а не рационализират, ще бъдат много по-щастливи.

Ракът се страхува, че ще остане без емоционална подкрепа. Той има нужда от топло рамо, близост и дом-крепост, в който ще се чувства защитен. Имат нужда да принадлежат и да се слеят емоционално с друг, но ако разберат, че всеки принадлежи само на себе си, това ще им донесе усещане за самодостатъчност.

Най-големият страх на Лъва е да не загуби своята уникалност. Лъвът твърдо има нужда да знае, че е роден със специална мисия и дадена от боговете съдба. Загуби ли това усещане, той се изявява като властен и деспотичен. Дори и най-малкият намек за обикновена съдба го прави раздразнителен. Осъзнае ли тази своя предразположеност, Лъвът много по-трудно ще се поддава на ласкателства, чрез които лесно бива манипулиран.

Девата е доста тревожна зодия, но най-вече се страхува от безпорядъка в живота. Поставянето на категории, подредеността в определена сфера на бита им е вид контрол. Поставянето на ред в хаоса носи на Девата усещане за сигурност, което е характерно за всички земни знаци. Нужно е само да разберат, че не могат да подредят цялата вселена и така ще си спестят много тревоги.

За останалите шест зодиакални знак и техните страхове ще разкажа следващата седмица.

 Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697