Жители на с. Александрово благодарят на кметския си наместник

aleksandrovoГрупа жители на с. Александрово изпратиха отворено писмо до кмета Иван Алексиев, с което изразиха благодарност към кметския наместник на селото – Петър Хараламбов.

 „Наред с другите административни ангажименти, както всички кметове в региона, той отделя от личното си време за много други обществени дейности – почистването на снега по улиците и до домовете на хората; попълване на дупките по улиците; участва заедно с работниците в направата на липсващи тротоарни площадки; лично участие има и в ремонтните дейности на църковния двор; негова е идеята за поръчка, доизграждане и монтиране на чешмичка в мястото, определено за детска площадка в парка, както и за монтиране на батут за деца; лично участва в предотвратяване разрастването на възникнал пожар, в близост до селото и много други.

Похвална е идеята му за организирането на общоселски бригади за почистване дворната площ около аязмото и в църковния двор, за засаждането на дръвчета и храсти.

Не остана незабелязан личният пример, чрез който той повежда и заразява останалите хора.Ще се радваме чрез Вас, Петър Хараламбов да получи по-пълно морално удовлетворение, за да има още по-голям стимул за продължаване и довършване на добрите идеи докрай.“, пишат в писмото си жителите от с. Александрово.

Петър Хараламбов е кметски наместник в с. Александрово от 2016 година, когато за първи път в община Поморие се проведе местен референдум, иницииран от самите жители на селото, за избор на нов управник.

В малкото и китно поморийско село непрекъснато се провеждат различни културни събития, тържества и благотворителни прояви, като например „Денят на националните ястия“, чрез който бяха събрани средствата за изработване на чешма и закупуване на детски батут. За монтирането им, както и за множество други инициативи, жителите и кметът на селото участват с доброволен труд.

„Искрено се радвам на отношението към Петър Хараламбов и на примера, който той дава. Това е пътят, който ние, като управници, трябва следваме – да сме близо до хората, да споделяме техните тревоги, но и празници, да чуваме и решаваме техните проблеми и заедно да се радваме на всичко добро, сътворено с общи усилия“, каза кметът Иван Алексиев,предаде пресцентърът на Община Поморие.