От какво се страхуват представителите на 12-те зодии /продължение/

valentina-marenova-horoskopiВезните, както и останалите въздушни знаци, много се страхуват от неприятни емоционални изненади. Везните са умствен знак, който реално се интересува от законите, които определят човешките взаимоотношения и смята, че ако установи ред в тях, ще е застрахован срещу хаоса, който цари в емоционалния свят. Те държат на справедливостта и етиката, която може да се постигне единствено ако си обективен и отделен от емоциите си. Страхуват се, че могат да излязат извън контрол чрез тях, затова всичко минават през разума си и бягат от чувствата чрез рационализиране.

Скорпионът като воден знак има нужда от сливане и емоционална привързаност. Най-големият му страх е от самота. По принцип това е основен страх и на трите водни зодии – Рак, Скорпион и Риби.  Скорпионът е твърде притежателен именно поради огромния си страх да не остане сам. Той се опитва да задържи партньора и връзката си в статично положение – фиксирана, вечна, устойчива. Така той ще е сигурен, че никога няма да бъде наранен и изоставен. Това обаче е твърде разрушително за всички участници, защото всичко на този свят е в движение и непрекъсната промяна.

Животът за Стрелеца е едно огромно приключение, пътуване към истината и намирането на смисъл. За представителите на този огнен знак е равносилно на смърт, ако загубят усещането си за смисъл. Всичко, което правят трябва да има някаква цел и загубата на тази цел е най-големият страх за Стрелеца. Той вярва в своята истина и иска да има абсолютната свобода да търси и намира смисъла на своето съществуване. Така, че като обобщение бих казала, че основните страхове за Стрелеца са два – загуба на свобода и смисъл.

Козирогът повече  от всичко се страхува да не бъде контролиран и ограничаван, когато покаже чувствата си и прояви емоционална близост. Колкото повече изисквате от него да се разкрие, толкова по – високи стени той строи помежду ви. Смята, че емоционалната близост го прави зависим, затова предпочита да разчита само на себе си. Той иска да си знае мястото – в обществото, работния колектив, семейството или партньорството, а това му носи усещане за сигурност. Така, че това е другият му страх – хаосът. Козирогът внася ред в своя свят като създава структура в ума си, където той заема определено място.

Водолеят  е бунтар на Зодиака и се противопоставя на всичко, което намира за ограничаващо. Истината е, че в ума на уж широко скроения Водолей има вече създадени правила и етичен кодекс, който трудно може да бъде нарушен…и тежко му на този, който опита да го стори. Водолеят много се страхува, че някой ще наруши неговите правила. Това са умствени представи, мечти и стремежи, които бързо се превръщат в очаквания към околните. Много често въжделенията на Водолея представляват изключително трудно разрушими умствени убеждения, които му пречат да възприема нещата такива, каквито са. Парадоксът тук е, че свободолюбието на Водолея е провокирано от вътрешно самоограничаване. А е нужно само да приеме, че и околните имат мнение.

Дванадесетият знак Риби като последен от Зодиака се е докоснал до много страдание, заради способността си да съпреживява страха на всеки, който обича и така е получил много опитност…и болка. Рибите имат нужда от емоционална близост, рамо, на което да поплачат, топла прегръдка и много любов. Затова и най-големият им страх е да не останат сами. Парадоксално е, но тяхната защита срещу самотата е уединението и бягството във вълшебен свят, който често ги вдъхновява да творят прекрасно изкуство. Бягството от реалността за жалост може да се случи при Рибите посредством алкохол и наркотици. Затова, Риби, проявете мъдрост, воля и разум, за да не стигнете до пристрастявания.

Това бяха основните страхове на знаците от Зодиака и като заключение ще напомня, че има само един ефективен  начин да преодолеем страховете си, а той е като се изправим срещу тях. Затова бъдете смели!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова