Санкции за нарушаване на противоепидемичните мерки в ресторант край Медово

gostilnica120 души са празнували рожден ден в ресторанта на известен комплекс край село Медово. Заради купона ще бъдат наложени санкции за нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщават от полицията.

Работещите в заведението към комплекса са  обяснили, че изхранват  гостите на хотелската част.

Предния ден големи компании са направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също е била препълнена. До идването на полицейските екипи  около 23:15 ч. управителят предупредил по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукнали да бягат към препълнения с автомобили паркинг.
При акцията на полицията, ресторантът се оказал заключен, осветлението загасено, а повече от 60 души скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигнал и екип на РЗИ, който също не успял да открие управител или собственик на обекта. Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметките си. Сред посетителите  имало  и немски граждани. Полицейски екипи останали да патрулират през цялата нощ в обекта.

Към момента се изяснява точния им брой, както и действително ли са били гости в хотела и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението. Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22.00 ч. Санкцията за физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв.