Вие сте тук: Начало » Политика » Подписан е договор за обновяване на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар

    Подписан е договор за обновяване на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар

    alexiev-stankovПодписан е вече договорът за 100 % безвъзмездно финансиране за обновяване на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар.Това се случи днес, съобщиха от общинския пресцентър. Подписи поставиха кметът на община Поморие Иван Алексиев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. Проектът предвижда подмяна на общо 1965 бр. осветителни тела на територията на четирите населени места в общината с енергийно ефективни LED лампи и въвеждане на система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна платформа.

    Реализирането на проекта ще допринесе за разрешаването на проблеми, свързани с ръста на енергийното потребление за уличното осветление, като един от големите консуматори на енергия в община Поморие. Общата цел е да се намали енергийното потребление, посредством прилагането на енергийно ефективни мерки, при гарантирано покриване на европейските и национални норми за осветеност на уличната мрежа.

    Предвидените инвестиции се очаква да се възвърнат само от реализирани енергийни спестявания за по-малко от пет години. Годишните намаления на емисиите на CO2 ще бъдат 920,59 т, годишните енергийни спестявания – 780,16 MWh/г., а годишните парични спестявания – 133 514 лв. За 19323 жители на четирите населени места ще се създадат по-добри условия за живот.

    Проектът ще се изпълнява в партньорство с норвежка организация – MP Energi AS, която ще подкрепи Община Поморие с експертиза и добри практики.

    Срокът за изпълнение е 18 месеца

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе