Вие сте тук: Начало » Политика » Приет е бюджетът на община Поморие за 2021 г.

    Приет е бюджетът на община Поморие за 2021 г.

    obs-pm-2021С 18 гласа „за” и 3 гласа „въздържали се”  бюджетът на Община Поморие за 2021 година беше приет на днешното заседание на Общинския съвет.

    Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2021 г. е 32 956 647 лв. От тях данъчните приходи са 7 730 000 лв., неданъчните  приходи са 6  842  874  лв. Преходният остатък от 2020 г. е 3 068 859  лв.

    Правителствената политика тази година е насочена в помощ както към подпомагане на гражданите и бизнеса, засегнати от пандемията Covid-19, така и към общините, чрез завишаване на субсидията за делегираните от държавата дейности. Тази година за община Поморие тя е 17 530 987 лв.,  което компенсира недостига от местни дейности за 2020 г. и даде възможност Община Поморие да предвиди средства в новия бюджет за всички останали 16 населени места в общината, освен гр. Поморие.

    Капиталовата програма на Община Поморие е в размер на  3 761 093 лв.. Осигурените с европейско финансиране средствата по оперативните програми и проекти, които ще се изпълняват през 2021 г. са близо 25 млн. лева. Това са проектите за: Подмяна на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар; Саниране на две училища – СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“ и четири блока в гр. Поморие; Реконструкция на водопроводите в селата Бата и Страцин; Изграждане на втори етап на Рибарско пристанище – Поморие; Реконструкцията на бившия Пионерски дом в „Дом на изкуствата“; Благоустрояване на големия парк в гр. Каблешково и на още пет парка в селата Лъка, Александрово, Медово, Страцин и Порой; Изграждане на Туристически информационен център в гр. Ахелой; Рекултивация на депото в с. Каменар и др.

    С постановления на Министерски съвет са осигурени 1 млн. лева за изграждане на детска градина в с. Гълъбец и 1 млн. лева за благоустрояване на 4 улици и площадно пространство в гр. Каблешково.

    За поредна година тримата общински съветници от БСП гласуваха с „въздържал се“ приемането на един от най-важните документи за развитието на община Поморие.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе