Кметът Иван Алексиев с награда за принос в развитието на местното самоуправление

nagrada-alexievКметът на община Поморие Иван Алексиев получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините (НСОРБ), в категория средна община. Призът бе връчен на официална церемония по време на годишната среща на местните власти за 2021-ва година, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

“Благодаря на управителния съвет на Националното сдружение на общините и на изпълнителния директор г-жа Силвия Георгиева за този приз, защото той означава доверие, но и признание за работата, която вършим. Пожелавам на всички мои колеги още много упоритост, за да продължим да развиваме общините и с удовлетворение да получаваме награди.”, каза кметът Алексиев по време на церемонията.

Наградата за принос в местното самоуправление се връчва по критерии, свързани с въведени иновации в публичните услуги, поддържане на активен диалог с гражданите и сътрудничество с други общини от страната и чужбина, както и активно участие в дейността на сдружението.

Общо три общини бяха отличени за приноса си в развитието на местното самоуправление. Заедно с Поморие, но в категорията за малки общини, призът бе за Златица, при големите – за Пловдив.