АГ-отделение към МБАЛ- Поморие е преустановило прием на пациенти

АГ-отделението към МБАЛ- Поморие е преустановило прием на пациенти., а медицинският и обслужващ персонал е в отпуск до края на месец май. Не е ясна съдбата на отделението след този срок. Оглавяващият го д-р Матей Попов е в болнични.

Пациенти се жалват, че няма гинеколози в поморийската болница, която явно  изпитва сериозни кадрови проблеми. Лекари я напускат, а свободно практикуващите в Медицинския център за извънболнична помощ получават предизвестия за освобождаване на наетите от тях кабинети, какъвто е случаят с д-р Димитрова. Граждани и лекари  подкрепят с подписка оставането на д-р Димитрова  и  очакват договорът й за кабинета да бъде продължен.

Безпокойството сред лекарското съсловие в Поморие е голямо. Д-р К.Хинов нямал законово право да оглавява двете структури /МБАЛ и Медицински център 1/, затова  и в момента е обявен конкурс  от Община Поморие за избор на нов управител на Медицинския център 1.

4 Отзиви

  1. Вече не е само Северно западналата България ами и юго западналата черноморска България. Дори в Бургас вече няма специалисти които наистина са такива а не самозванци които само прибират пари по клинични пътеки. Всички бягат в големите градове и болничните заведения в тях. София, Пловдив и Варна. Бургас както и Поморийска и Несебърска общини отдавна нямат качествено здравеопазване.

    • В поморие няма лекари, жена ми е здравно осигурена, в спешното им казах че е осигурена и има нужда от система отговора беше ааа, тя е осигурена не ме интересува да се оправя, беше със болки

  2. Илиян Серкьов

    Подавайте жалба за да да си понесат отговорността за безотговорното отношение в МБАЛ Поморие. Ако и жалбата остане без отговор и няма последствия то тогава закриваме държавата България и всеки се спасява по единично. Или отново да се съгради от нулата без бедност, корупция е беззаконие.

  3. Единственото Решение е масово гражданско неподчинение, което се изразява в неплащането на данъци във всякаква форма!
    Тогава ще си приличат всички калинки, тогава ще се разбере че не сме бедни, и че властта не е над Суверена, и ако Тя не спазва Законите, които сама кове, то Суверена защо да е длъжен? Това е записано в Конституцията между другото. Няма нужда да се закрива Държавата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *