Белодол с нов пенсионерски клуб

Първият пенсионерски клуб в Белодол бе открит днес в присъствието на десетки развълнувани жители.
Лентата на новата придобивка прерязаха временно изпълняващият длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев и заместник – кметовете Кунчо Гайдов и Илия Джингов.
На официалното откриване присъстваха и досегашните кметове на Община Поморие – Иван Алексиев и кметство Белодол – Гюлфие Хасан. Благодарение на тяхното сътрудничество и упорита работа инициативата бе поета и доведена докрай.
Сградата на пенсионерския клуб в Белодол е напълно реновирана и пригодена според нуждите на своите посетители. Предвидена е за повече от 50 души и предоставя отделни помещения за жени и мъже, в които те ще могат да организират културни прояви и беседи, да играят, четат и прекарват времето си заедно.
Обширното дворно пространство около сградата е озеленено, обезопасено и подходящо за деца, това дава възможност на възрастните хора да посещават клуба, заедно със своите малки наследници. За да бъде престоят им още по-уютен, предстои монтаж на климатици във всяка стая, а в едно от клубните помещения ще бъде поместена и здравна служба, която да осигури удобството и спокойствието на хората от третата възраст.
„Пенсионерите очакваха този клуб дълго време и той бе важен за тях, защото възрастните хора трябва да са сплотени, да общуват и да си помагат” каза господин Янчо Илиев и пожела на всички да бъдат здрави и дълго да се радват на новата придобивка.