Българи и чужденци засадиха по едно дърво в Ахелой

Десетки жители на Ахелой, Бургас, Варна, Хасково, Плевен, както и италианци, живеещи в Бургас взеха лопати и излязоха на пътя вчера, въпреки дъжда. Те станаха част от каузата „Посади дърво, подари живот“. С общи усилия на деца и възрастни отсечката край Ахелой, по пътя за Слънчев бряг вече ще е по-зелена. Доброволците, организирани чрез социалната мрежа от Наташа Чакърова, заедно с децата си засадиха по едно дърво, не защото това е най-важното, което трябва да се направи в живота, а защото искат да подарят живот.
Инициативата, зад която застана кметството на Ахелой, стартира точно в 11:00 часа там.
Целта на кампанията беше всички, които искат да бъдат разпознавани като хора, които ги е грижа за бъдещето на децата, земята и живота да дадат своя дан за природата, засаждайки по едно дърво. Организаторите от „Творческо развитие на личността“ бяха осигурили за всички желаещи подготвени за засаждане дръвчета, кипарис от вида Западна туя, а от кметството на Ахелой им раздадоха лопати.
Домакин на събитието беше кметството на Ахелой, което пое отговорността да полага необходимите грижи за отглеждане на посадените дръвчета. Този вид кипарис е подходящ за отглеждане при нашите климатични условия. Има 40 см. годишен прираст и живее 250 години.

11157923_10203873076018539_29139201_n

zasajdane2