В Поморие отново ще броят бюлетините за избор на кмет

10 218 бюлетини от общо 49 секции за избор на кмет на община Поморие ще бъдат преброени отново по разпореждане на Административния съд в Бургас.

Делото бе образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на община Поморие Веселин Анестиев. Според него са налице нарушения както на процесуалния, така и на материалния закон, касаещи неподписването на единия от протоколите – изписването само на имената на председател, зам.-председател, секретар и членове на СИК.

Съдът прие частично исканията му като назначи извършването на съдебно-техническа и графологична експертизи. В същото време бяха отхвърлени исканията за преглеждането на видеозаписи и разпит на едно лице.

Според Анестиев, който оспорва резултатите от вота в Поморие, притеснителен  е броят на недействителните бюлетини, който е около 22%.

2 Отзиви

  1. Михаил Бонев

    Шашми както се видя на тези местни избори имаше и в община Поморие също . Защо съда отказва да разпитва свидетел и да установи по видео запис дали има нарушение. Нарушенията са противозаконни и противоконституционни така ,че да си правят отвод и наново да се сезира съд и прокуратура.

  2. Само ЦИК не вижда проблем в умопомрачителните проценти недействителни бюлетини! В същото време Председателят на ОИК твърди, че всичко е наред! Има архиви, където Председателят може да провери в годините дали някога е имало толкова много!!!
    Да питам Съда, за чии чеп е записано е Закона видеонаблюдение, при положение че не се използва пред Темида? И, защо Съда не иска да разпита свидетел?
    Поредния абсурд в Булгаристан. Срам!