В Поморие се проведе петият атлетически пробег от веригата „Рън България“

В Поморие се проведе петият атлетически пробег от веригата „Рън България“ – „Поморие Рън“ на дигата между Поморийското езеро и Черно море.

Над 30 бегачи се включиха в състезанието на дългата дистанция от 10,25 км, в която първата половина на трасето е пясък, а втората – черен път. В оспорвана надпревара за второто място бяха братята Илия и Атанас Куцарови, които завършиха с разлика по-малка от една секунда време. Най-добри при мъжете бяха:

  1. Атанас Куцаров (Златен шпайк) – 40:51 мин.

Най-бързи при жените бяха:

  1. Маринела Цекова (Златен шпайк) – 52:06 мин.
  2. Анна Христова (Атлет Мездра) – 58:26 мин.
  3. Светослава Славова (Тангра – Варна) – 01:02:26 ч.

Старт на надбягването даде лично заместник-кметът на Поморие Янчо Илиев, който се включи и в любителското състезание с дистанция от 2023 м. Най-добрите в тази надпревара при момчетата бяха:

  1. Кристиян Вражев (Поморие)
  2. Цветомир Христов (Несебър)
  3. Венцислав Димитров (Поморие)

Класирането при момичетата се подреди по следния начин:

  1. Стефани Тракалянова (Несебър)
  2. Асения Димитрова (Несебър)
  3. Анна Колева (Несебър)

Парични награди получиха първите шест в класирането при мъжете и жените, а за всички, които финишираха, бяха осигурени специални медали. Първенците получиха също подаръци от Община Поморие, тениски и ваучери от Спорт Депо. Всички призьори бяха наградени от заместник-кмета на община Поморие Янчо Илиев и Антон Бонов от Българска федерация по лека атлетика. Събитието завърши с обща снимка на най-добрите бегачи в „Поморие Рън” – 2023.