Ден на детското самоуправление организира ЦДГ „Веселушко” – Поморие

Децата от групите „Звездичка” и „Делфинче” на ЦДГ „Веселушко” – Поморие проведоха среща с кмета на Община Поморие Иван Алексиев по повод инициативата „Ден на детското самоуправление”, която се проведе на 25 март в детското заведение, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Те бяха придружени от своя учител и инициатор на проекта Пепа Коева и директора Екатерина Петрова.
Кметът ги посрещна в кабинета си, за да му разкажат какви задачи са изпълнили по време на своето управление, какво са научили и как плануват да изглежда детската градина в бъдеще.
Екипът от млади професионалисти имаше своя директор, заместник-директор, учители, домакин, медицински сестри, помощник- възпитатели и охранители. Денят завърши с изготвяне на визия за развитието на ЦДГ „Веселушко”, илюстрирана в детски рисунки, която децата представиха по време на срещата.
„Вие някой ден ще заемете нашите места, затова е хубаво да знаете, че всяка професия изисква отговорност и постоянство. Поздравявам ви за хубавата инициатива” – каза кметът. Той покани децата да поемат и управлението на Община Поморие за един ден, за да се запознаят и с функциите и задълженията на администрацията и кмета.
Инициативата „Ден на детското самоуправление” цели децата да получат първите си познания в сферата на гражданското образование. За своето успешно представяне те получиха сертификати за добре извършена работа от директора на детската градина Екатерина Петрова

10446694_629814063819417_6266110771054139516_n (Small)