Депутатът Ася Пеева инициира срещи с пенсионери за превенция на телефонните измами

По инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ – Бургас Ася Пеева в два поредни дни се проведоха срещи-дискусии с членовете на двата пенсионерски клуба в град Поморие на тема „Телефонните измами и как да ги разпознаем и избегнем”. Срещите са организирани съвместно с началника на Районно управление на полицията в Поморие  гл. инспектор Георги Куцаров, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас.

Въпреки постоянния информационен поток, който тече по медиите затова как да се предпазим от  телефонните измамници, се оказва, че отново и отново има измамени възрастни хора с немалки парични суми. С множество примери главен инспектор Георги Куцаров описа основните способи, с които си служат измамниците и даде насоки как да се действа в случай на опит за телефонна измама.

На свой ред някои от присъстващите споделиха, че вече са ставали жертва на подобен инцидент.

„С наближаването на Коледните празници се очаква да зачестят и опитите за телефонни измами, именно затова решихме да направим тези срещи преди тях”, заяви Ася Пееева и пожела на възрастните хора спокойно посрещане на предстоящите празници.