Децата на Поморие ще бъдат част от Националното шахматно турне „Асеневци“

За трета поредна година Шахматен клуб „Асеневци“ организира мащабно национално шахматно турне. Каузата на турнето е да се популяризира шахът сред подрастващите и да се даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно.

Тази година и Община Поморие става част от турнето, партнирайки си с Шахматен клуб „Асеневци“. На 28.05.2024 г. /вторник/ от 10:00 часа в градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ ще се проведе кръг от III Национално шахматно турне „Асеневци“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета Иван Алексиев и участие са заявили близо 140 деца от СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“ – Поморие.

Националното шахматно турне „Асеневци“ има за цел да покаже колко интересен и полезен е шахматът за развитието на подрастващите. Безплатните курсове и състезания ще спомогнат за приобщаването на повече деца към българското шахматно семейство.

За всички участници ще има:

♟️открит урок по шахмат;

♟️сеанс на едновременна игра;

♟️подаръци и много награди;

♟️ваучери за безплатни курсове по шахмат.

Шахматът е най-древната игра и най-интелектуалният спорт. Той е симбиоза между спорт, култура, наука и изкуство. Той изгражда характери и възпитава добродетели като отговорност, концентрация, търпение и решителност.

Всеки друг, желаещ да научи как се играе шахмат, е добре дошъл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *