“Завръщане в образа” с Танцов клуб “Чайка – Поморие”

На 14.05.2022 година Танцов клуб “Чайка – Поморие” взе участие в концерт-спектакъла “Завръщане в образа”, който се проведе в спортна зала “Сила”, град Пловдив. Дългоочакваният проект е свързан с успешната творческа работа на утвърдените хореографи Николай Цветков и Георги Гаров, на композитора Петьо Кръстев и тяхната съвместна дейност в сферата на професионалното изкуство на фолклорна основа. В следствие на това сътрудничество се поставят музикално-танцови произведения в редица танцови колективи на територията на цялата страна. В концерта участваха състави от София, Благоевград, Варна, Шумен, Нова Загора, Разлог, Пазарджик и Поморие. Танцов клуб “Чайка” се представи с танците “Благуно невесто” – хореография Георги Гаров и “Хоро се сбира” – хореография Велиана Дачева.
Редом с произведенията на утвърдените хореографи бяха представени и творби на младите техни последователи Велиана Дачева, Даниел Костов и Данаил Атанасов. Младият творчески екип се допълва от сценографските решения на художничката Мартина Иванова.
Енергията от изпълнението на над 250 участници в концерт-спектакъла “Завръщане в образа” донесе много емоция на зрителите – възторг на душата, радост за очите, щастие от споделената красота.

Снимки: Славина Луканова