Заради мигрантския натиск частично бедствено положение е обявено в областите Бургас, Ямбол и Хасково

Заради мигрантския натиск частично бедствено положение е обявено в райони от областите Бургас, Ямбол и Хасково, съобщи БНР. Целта е да се подсигури работата на гранична полиция, и за да започне спешен ремонт на пътища, които отвеждат до границата. Това обяви след проверка на ГКПП “Малко Търново” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
“За да можем успешно да се справяме с вълната, която нараства ежедневно от незаконни мигранти, ние трябва да имаме обезпечени условия за придвижване на нашата техника тук на терен. По тези пътища, в това състояние, изпълнението на тези функции е невъзможно. Такъв проект имаше подготвен при предишния служебен кабинет, оказа се, че не е реализиран и ние сме длъжни да го реализираме в момента и да го доведем до край.”Съвместни патрули на МВР и горското стопанство започват обходи в Странджа. Целта е да се противодейства на бракониерството и незаконната сеч, обясни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
От своя страна земеделският министър Явор Гечев отново заяви , че няма доказателства за незаконна сеч в района на наводнените селища в Карловско. Констатирани са само административни нарушения.”Бяха направени тотални проверки на всичко каквото можеше да се провери. Хванати са редица несъответствия по отношение на непочистени сечища, неправилно съхранена временно дървесина, включително по отношение на интензивността на сечищата. Един компонент само още не ни е известен и той е болестите, заради които са извършени редица сечища. Редица от нещата, които засичаме, може и да не са правилни, но са законово издържани. Т.е. ние на практика проверяваме законност.”

Бедственото положение се въвежда от днес и ще остане в сила до 12:00 ч. на 29 септември.

2 Отзиви

  1. За да спрете “незаконния” трафик, на първо място трябва да премахнете корумпираните държавни служители, които пряко участват с цел печалба, а не законна миграция, при която няма изгода за тях, а само служебни задължения! Смея да твърдя, че тези хора трябва да гният за дълго зад решетките. И, само това е начинът.
    България е бълха с мигрантския поток, който може да премаже Държавата. Как очаквате да спрете с оръжие хора, които бягат от него?! Вие сте излишни за данъкоплатеца, за гражданите, които ще продължават да емигрират от Родината си. Моля, не ме цензурирайте.

  2. Пламен

    Така наречените служби които трябва да служат на народа си МВР ДАНС ГДБОП КАТ ДАЙ и прочие занимаващи се със сигурността на гражданите на България трябва да се разпуснат и наново да се създадат от читави хора а не както е сега да са прогнили от корупция безхаберие и чакане да се вземе една фуражка пари при пенсиониране.Иначе всичко друго и дъвчене на едно и също с години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *