Заявките за участие в църковния фестивал изтичат на 10 март

Съставите, желаещи да участват в Десети юбилеен фестивал на православната музика  „Света Богородица – Достойно есть” , трябва да подадат попълнен формуляр за участие до 10 март 2013 година, съобщиха от общината. Участие могат да вземат български и чуждестранни хорове в следните категории:

  1. Православни църковни хорове, които редовно участват в православни богослужения и членовете им не са повече от 36 певци.
  2. Източно пеене, в което могат да участват клиросни певци и/или свещеници, както и камерни формации.
  3. Смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли, които включват не повече от 36 изпълнители.

Международният фестивал на православната музика в Поморие е реализиран през 2004 и тази година ще се проведе за десети пореден път. От 7 до 11 юни в Поморие ще се усети  духовна атмосфера, създадена от божествените песнопения на хоровете. Всички изпълнения от фестивалната програма ще бъдат пред публика в църковен храм „Рождество на Пресвета Богородица”. Участниците могат да са както професионални, така и любителски състави. Фестивалът се провежда под патронажа на Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий и е организиран от Община Поморие.

Още информация около условията за участие, програмата за 2013 година, архиви от предходните години, както и всичко, което ви интересува за Фестивал на православната музика „Света Богородица  – Достойно есть” може да намерите на имейл адрес https://orthodoxvoices.org.