Зодия Близнаци 21 май – 20 юни

bliznaciТези „пъстри“ личности гъмжат от идеи, виждат в света разнообразие от възможности и търсят начини да направят живота си вълнуващ. В по-ниското си проявление Близнаците са хора, които нямат вътрешен център, искат да навсякъде и да правят всичко, което в крайна сметка бързо им омръзва. Ако обаче човек действа осъзнато, наблюдава себе си и се развива, се превръща в истински откривател на вълшебни реалности. Какво имам предвид? Основният мотив за действие при тази зодия е любопитството. Ако изключим любопитството към живота на другите хора ( което често граничи с клюкарстване), а го обърнем към любопитство, насочено към себе си, то пред нас се разкрива образа на търсещия човек. Този, който не се задоволява с едностранчиви обяснения, а възприема живота в уникалната му пъстрота. Затова Близнаците са хора, които могат да сглобят в ума си точна картина за живота, позовавайки се на съществуващата около тях информация. И реално те боравят умело с всяка информация, реагират бързо, променят посоката си на поведение и мисли спрямо създалата се ситуация. Заради тази им способност често Близнаците биват окачествявани като лицемерни. Но истината е, че са безкрайно любопитни. Бих казала обаче, че осъзнатите Близнаци, водени от своят уникален дар „любопитство“ са истинските търсещи хора, които имат способността да намират истината.

Управител на зодиакалния знак Близнаци е планетата Меркурий, който ние астролозите свързваме с ума. Основната функция на Меркурий е обмяна на информация, на познание. Ако няма някакви утежняващи аспекти в хороскопа на човек от зодия Близнаци, то ще имаме човек, воден от разума, обективен, приемащ и предаващ информация. Доколко тази информация ще бъде изкривена, зависи от умствените модели и програми у човека. Но като цяло това са хора, обективни и хладни в оценките си.

Завършвам тази статия със съвети към онези, които имат Близнаци сред близките и приятелите си : В общуването с тях е добре да бъдете непринудени. Те са способни да разговарят на всякакви теми, но са много добре информирани – знаят всички новини, запознати са с всички новости и е много трудно да ги впечатлите. Затова е нужно да сте на ниво и да сте подготвени, защото бързо се отегчават. Ако искате да се възползвате от тяхната помощ е необходимо да демонстрирате своя интерес към тях и заинтересованост към „цветна“ им особа. Проявете чувство за хумор, лекота в разговора като задължително е необходимо да ги похвалите в определен момент. И не ги прекъсвайте докато говорят! Ако са решили да прекратят комуникация с вас могат да си послужат с лъжа и лукавство – подхвърлят неопределени фрази, които целят да ви объркат и да попречат да подредите логически мисълта си. Много са креативни и умни затова: „умната“ с Близнаците!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова