Изложба „ЦВЕТНО!“ на Дарина Гильова на 16 май

На 16.05.2024 г. /четвъртък/ от 17.30 часа във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ ще бъде открита изложба „ЦВЕТНО!“ на Дарина Гильова. Творбите в експозицията са изпълнени в колажна техника, която не е много популярна в България. „ЦВЕТНО!“ е първата самостоятелна изложба на Дарина и именно по този начин талантливата художничка ще запознае поморийската публика с интересната техника.

Дарина Гильова започва да излага свои картини още като студентка във Велико Търново през 2005 година. Първото й представяне пред поморийска аудитория  е участието й в Коледната изложба през 2010 г. От тогава до сега има многобройни участия в съвместни изложби.

Редовно представя свои произведения на коледните, осмомартенските и гергьовденските изложби на Сдружението за изкуство и култура в Поморие. През 2019 г. бе изложена авторската съвместна изложба на Дарина Гильова  с Нели Тодорова под надслов „Предчувствие за пролет“. През 2020 г. тя  участва в общата благотворителна изложба в подкрепа на манастир „Свети Георги“. В навечерието на тази учебна година в СУ „Иван Вазов” – Поморие талантливата художничка Дарина Гильова дари свой стенопис„Стълбица на смисъла” , нарисувана с любов към ценностите. Всяко стъпало е книга, на всяка се четат думите „Обич”, „Милост”, „Приятелство”, „Уважение”… А в основата – „Знание”.

Заповядайте на 16.05.2024 г. /четвъртък/ от 17.30 часа във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ -Поморие на  изложбата „ЦВЕТНО!“ на Дарина Гильова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *