Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ ЕООД

Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ ЕООД, след решение Общински съвет-Поморие, взето на извънредно заседание днес. Предложението на кмета Иван Алексиев за нов управител на болницата бе подкрепено с гласовете на 18 присъстващи общински съветници и един въздържал се. Илко Илчев е досегашният директор на Общинско предприятие „Социално обслужване“, притежаващ необходимата квалификация за заемане на новата длъжност и с дългогодишен управленски опит. Според решението на Общинския съвет той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца.

При същите условия, общинските съветници решиха временно изпълняващ длъжността управител на „Медицински център I – Поморие“ ООД да бъде д-р Нина Апостолова, педиатър.

Решенията на Общинския съвет са вследствие на подадените заявления от досегашните управители на МБАЛ Поморие и на Медицински център I за освобождаването им заеманата длъжност.

Като принципал, Общинският съвет не освобождава от отговорност досегашните управители и не погасява правомощието на Община Поморие да проверява за наличие на причинени вреди.

„Единодушието на Общинския съвет в подкрепа на моето предложение по чувствителна за обществото тема, ме обнадеждава, че въпреки страстите покрай новия мандат за управление на Общината, разумните решения и поетата посока за запазване дейността на поморийската болницата ще срещат все повече подкрепа, а защо не и по-съществена и реална помощ от страна на ангажираните по темата наши съграждани“, каза кметът Иван Алексиев, съобщава Община Поморие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *