Инициативата “Каблешково спортува” събра 2500 лв. за реновиране на две детски площадки

“Каблешково спортува” е името на благотворителната инициатива, осъществена по идея на жители на Каблешково и с подкрепата на кметството, за събиране на средства за подпомагане развитието на спорта в града. Своеобразният спортен празник се проведе за втора поредна година, с организиране на турнири по футбол, баскетбол и стрийт фитнес надпревара. В програмата участваха момичетата от Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик” със спиращи дъха съчетания, както и децата от ДГ „Радост” гр. Каблешково с надпревара в щафетни игри. Празникът завърши с традиционното велошествие.

„Много позитивни емоции, игри, слънце и усмивки съпроводиха двата дни на нашия спортен празник. Малки и големи се включиха в различните видове надпревари, които бяхме подготвили заедно с нашите партнори. Всички получиха медали, а най добрите – купи, но всеки един от участниците показа своята голяма любов към спорта. Всичко това няма как да се случи без публиката, която през цялото време беше с нас.“, споделиха организаторите.
.
„Събраната сума от 2500 лв. ще се използва за реновиране на две детски площадки и облагородяване прилежащите части около тях.“, съобщи кметът на гр. Каблешково Ивайло Иванов, който активно участва в организирането и провеждането на благотворителната кауза.