Какъв месец ни очаква – прогноза за октомври 2021 г.

esenЗа разлика от септември, октомври се очертава напрегнат. Четирите от ретроградните планети сменят своя ход и започват директното си движение, но преди това всяка една от тях има статична фаза, а това от астрологична гледна точка е доста напрегнат период. Меркурий, Юпитер, Сатурн и Плутон са планетите, чиято статична фаза ни предстои да усетим и е добре да знаем каква енергетика „носи“ всяка от тях, за да бъдем подготвени.

Заради ретроградния Меркурий много от делата свързани с комуникация/документи и транспорт/техника бяха забавени, но от 19 октомври можем смело да се захванем с всичко, което отложихме през септември. Меркурий е бърза планета и статичната фаза е ден-два и не се усеща така драматично.
Юпитер носи енергията на разширението и залагането на цел, а в рождената карта показва амбициите на човек. Статичността му е от 13 до 23 октомври и през този десетдневен период може да се усети като напрежение, свързано с по-голяма докачливост и обострено самолюбие. Целите са заложени, но като, че ли не могат да се достигнат с лекота. Желан успех и подем може да се очаква едва след 23 октомври. Подгответе се и след тази дата се устремете напред.
На Сатурн също му предстои преход напред, а неговата статичност е от 2 до 19 октомври. Проявява се като повече сдържаност и скованост, а препоръката ми е да бъдем по-търпеливи. Могат да се появят проблеми с държавни органи и ако имаме работа в такива институции по-добре е да я отложим за след 19 октомври. Забавяне на строежи, ремонти, сделки с недвижими имоти.
Най-тежък е статичният период на Плутон – от 1 до 19 октомври. Тази планета отговаря за най-дълбоко заровените на страхове, носител е на колективната воля и сила. Статичната фаза на Плутон се усеща като свръхнапрежение и недоволство; бомба, която всеки момент може да се взриви. Добре е да избягваме пререкания, за да не прераснат в големи конфликти. Засилва се желание да се противопоставим на колектива, в който функционираме и да демонстрираме лична позиция. Съветът ми е проява на самоконтрол.

От 14 до 25 октомври на звездното небе се наблюдава доста тежка конфигурация – квадратура на Марс с Плутон. Това е аспект на повишена аварийност и апелирам към по внимателно шофиране! Бъдете внимателни по пътищата.
През целия месец е добре да си обърнем внимание на здравето. Могат да се проявят скрити заболявания или пък да се обострят хронични такива. Особено внимателни трябва да хора с високо кръвно, тревожност, паник атаки, психични разстройства.
Планетата на любовта и красотата Венера сменя своя знак в началото на месеца (7 октомври) и от ревнивия Скорпион навлиза в огнения Стрелец. Емоциите ще се изразяват по-ярко и пламенно, изразяването ще е по-вдъхновено и не така драматично.
Марс пък прави преход от Везни в Скорпион в последния ден на октомври и това ще засили решимостта във всеки един аспект на битието.

Като заключение мога да добавя, че най-важните качества, които можем да проявим през този напрегнат октомври са самоконтрол, наблюдение и баланс.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697