Кино в Поморие: “Прелестни създания”

ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА 1888” ВИ КАНИ НА ФИЛМА:

prelestni_sazdaniq“ПРЕЛЕСТНИ СЪЗДАНИЯ”

на 20 април/събоота/ от 17.00 ч. и от 19.30 ч.

и на 21 април/неделя/ от 17.00 ч.

 

Жанр: Драма, Фентъзи, Романтичен

САЩ / 2013 / 124 минути

Сценарист: Ричард ЛаГраванесе

Режисьор: Ричард ЛаГраванесе

В ролите: Джеъми Айрънс, Вайола Дейвис, Ема Томпсън, Ейми Росъм, Томас Ман, Алис Енглърт, Алдън Ерънрайк, Зоуи Дойч

Продуцент: Андрю Косов, Бродерик Джонсън, Ъруин Стоф, Моли Смит

 

“Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”.

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт), той е неустоимо привлечен и открива в нея, това за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

С наближаването на 16-тия рожден ден Лена прави трудно признание пред Итън. Казва му, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото.

Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата, ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.