Кметове на Равда се събраха да си поговорят за нещата от живота

kmetove_ravda

Стана традиция по инициатива на действащия кмет Андон Бакалов живите кметове на селото да се събират изпращайки старата и посрещайки новата година.

Сбирките, възникнали като жест на внимание и уважение към кметовете на Равда с течение на времето се превръщат във форум на който се говори не само за настоящето, а и за миналото и бъдещето на селото. Така бе и  този път. Заедно  доайена на кметовете 88-годишния Апостол Дуков  поканата на кмета Бакалов уважиха: Ангелина Атанасова, Атанас Бербатов, Атанас Колодеев, Димитър Младенов, Любомир Даменлиев, Никола Харизанов, Стоянка Узунова и Трайчо Божинов.

От кметството в Равда използваха повода да поднесат коледни подаръци и на децата от детската градина, а съща така и на най-възрастните хора в селото.

След Никулден, когато бяха запалени коледните светлини, в хода е предновогодишната празнична програма. На 20 декември в концертната зала на кметството гостува мъжка фолклорна група “Перун” от Разлог, а на 22 декември ще гастролира софийският театър „Искра” с постановката „В нощта преди Коледа”.

                                        Максим МОМЧИЛОВ