Кметът Иван Алексиев предлага нова визия на пешеходната крайбрежна алея в Поморие

Отпадане на съществуващите и приемане на нови позиции в търговска зона „Яворов“ е предложението до Общински съвет – Поморие, обективирано в докладна записка от директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти“, по предложение на кмета Иван Алексиев, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

Идеята за промяна на търговските зони бе подробно представена от кмета Алексиев по време на обществено обсъждане, проведено на 24.01.2024 г. в Градската художествена галерия (видео).

Целта е през новия туристически сезон Поморие да посрещне гостите си и да предостави на жителите си по-красива и достъпна среда в зоната на пешеходната крайбрежна алея в централната част на града.

В тази връзка „всички маси се преместват от страната на озеленяването, като квадратурата им се ограничава. Алеята откъм морето остава чиста. Видът на масите и чадърите ще е унифициран. Цветовете им, както и тези на декоративните елементи като кашпи и саксии, също ще бъдат съобразени с общия естетичен вид на района“, обясни кметът.

Предложението ще бъде разгледано от постоянните комисии на Общинския съвет и гласувано на предстоящата сесия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *