Кметът на община Поморие Иван Алексиев положи клетва и официално встъпи в длъжност

Избраният за четвърти мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев днес официално встъпи в длъжност, след като на първи тур в провелите се избори спечели с 50.77 % от вота на своите съграждани или общо 5218 гласа, съобщи пресцентърът на Община Поморие. Церемонията бе водена от Областния управител на Област Бургас Пламен Янев, като клетва по чл.32 ал.1 от ЗМСМА положиха също кметовете на 14-те съставни селища на територията на общината, както и новите общински съветници. В новия Общински съвет ГЕРБ има 8 мандата, ДПС – 6 мандата, Местна коалиция ЗНС – 5 и 2 мандата има БСП.

„Пожелавам ви през новия мандат да работите така, че всички граждани да са горди с работата на своя кмет и на Общински съвет – Поморие. Работете за благополучието на общината.“ – така Областният управител поздрави присъстващите, а председателят на Общинската избирателна комисия Кольо Николов връчи удостоверенията на всички, спечелили доверието на избирателите.

„Благодаря за доверието и подкрепата! Благодаря за гражданската позиция, с която за пореден път защитихме интересите на община Поморие. Благодаря на екипа си за добрата и позитивна кампания, в която не обещавахме, а поехме конкретни ангажименти, които да изпълним. Към опонентите си подавам ръка за изготвяне на обща програма за управление, която да бъде представена пред Общинския съвет и обществеността и която заедно да следваме и изпълняваме. Основната и най-важна задача пред всички нас е да работим за гражданите и бъдещето на община Поморие!“ – заяви кметът Алексиев след като получи огърлицата – символ на местната власт.

Церемонията продължи с първото заседание на местния парламент, чийто председател по традиция бе най-възрастният общински съветник – Никодим Стоянов. При спазване на необходимите процедури за председател на Общински съвет – мандат 2023-2027 бе избран Адам Адамов.

По втора точка от дневния ред на заседанието, Общински съвет – Поморие избра временна комисия, която да изготви  Проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Поморие, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация в състав:

ПЕТЯ ЯНЕВА АРНАУДОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ

ЧЛЕНОВЕ:

КАТЯ АРГИРОВА ХРИСТОФОРОВА

ГЕОРГИ ТОШКОВ ВРАЖЕВ

ИВА  ДИМИТРОВА КУСЕВА

ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ АНЕСТИЕВ

БЕЙХАН АЛИ МУСТАФА

СЕЗГИН ХАСАН КАДИЛ

  Комисията трябва да изготви Проекта на Правилник в срок до 17.11.2023г.