Кметът на Поморие се срещна с представители на руската общност

По инициатива на представители на руската общност в Поморие, днес в заседателната зала на Общината се състоя среща между кмета Иван Алексиев и руски жители на Поморие.
Присъстващите изразиха положително мнение за развитието на Поморие през последните години и изложиха пред кмета своите препоръки и идеи за подобрения в инфраструктурата и транспортната схема в града.
Един от основните проблеми се оказа липсата на достатъчно информация за отговорни експертни лица и институции, към които да сигнализират при нередности, свързани с екологията и поддържането на плажната ивица.
„Като жители на Поморие, руската общност е важна част от града ни, а един от основните приоритети на Общината е гражданите да бъдат чути и да има условия за открит диалог. Доброто сътрудничество между нас ще подобри не само средата на живот, но ще помогне в развитието на културните и приятелски отношения между двата народа.”, каза кметът Алексиев.
Присъстващите на срещата се включиха в анкетно проучване, като част от проекта на Община Поморие „Разработване на методика за наблюдение и оценка на интеграционния процес в Бургаски регион с цел подобряване на мерките за интеграция”, чиято цел е извличане на информация за общественото мнение, нагласи и идеи за приобщаващи инициативи.