Коледна изложба на поморийски художници /видео/

201712131936501В ГХГ  “Дечко Стоев” – Поморие беше открита традиционната изложба на Сдружението за изкуство и култура, в която са изложени 28 живописни платна, 2 графики и 8 пластики. Всички те са разнообразни по стил и техника на изпълнение. Автори на творбите са: Георги Скумов, Георги Димитров, Георги Сотиров, Дарина Гильова, Добромир Овчаров, Драгой Каталиев, Ивайло Хаджиначев, Йордан Маринов, Любен Ангелов, Милена Златарова, Милчо Талев, Нели Тодорова, Орег Карпенко, Оле Ларсон, Петьо Цолов, Софка Крумова и Трендафил Стефанов.

Директорът на Дирекция „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт” Желязко Страволемов прочете Поздравителен адрес от името на кмета на общината Иван Алексиев към 17-те творци, участници в изложбата.

“Ние от сдружението вярваме, че всеки тръгвайки си от тук ще отнесе поне частица красота от тази изложба и ще я добави към онази, която носи в себе си. Всички изложени произведения са разнообразни и изключително е трудно те бъдат коментирани, подреждани и изобщо да бъдат разяснявани. Въпреки голямото изкушение, което имам, ще се въздържа и ще оставя на вас да преценявате и обсъждате вие, защото публиката е най-големия ценител”, сподели пред присъстващите Ивайло Хаджиначев, председател на сдружението.

Традиционната изложба на поморийски художници е включена в коледната програма на община Поморие.

Вижте видеото с всички изложени творби!