Концерт –изложба „Понякога ще идвам във съня ти“ на 17 август в НЧ „Просвета 1888“

Концерт –изложба „Понякога ще идвам във съня ти“ ще се състои на 17 август, от 19,30 ч. в НЧ „Просвета 1888“ гр. Поморие.

Изключителният маринист Йордан Маринов ще представи свои  живописни картини в съвместна изява с Мария Цветкова-Маджарова /сопран/ и Яна Маринова /пиано/, които ще изпълнят творби на Георги  Златев- Черкин.

Йордан Маринов е завършил е ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – специалност монументално изкуство при проф. Никола Гелов. Член е на СБХ от 1978 г., а от 1980 до 1991 е главен художник на Поморие.  През 1990 г. организира Арт-галерия “Маринов”. Ог 1991 г. до  2011 г. преподава в ГРЕ “Г.С. Раковски”. За Олимпийските игри през 1980 г. в Москва творецът проектира мозайката на стадион „Лужники“, а неговите монументални стенописи, дърворезби и металопластика  красят училища, обществени сгради, хотели и кметства в цяла България. Негово е паното на входа на сградата на НЧ „Светлина-1939“ в Поморие. Йордан Маринов има много самостоятелни изложби в България и Германия, както и участия в изложби в Канада, САЩ, Япония, Германия, Белгия, Франция, Италия, Англия, Турция, Сърбия, Холандия и др. Негови творби са притежание на частни колекции и галерии по целия свят.  Йордан Маринов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Поморие“ през 2014 г.

Яна Маринова е дъщеря на известния поморийски художник Йордан Маринов. Работи в Musikschule Neu-Isenburg в Германия. През 2000 г. Яна Маринова, още ученичка, застава на пианото пред платната на баща си. Многократно маринистичните картини на Йордан Маринов оживят в синхрон с музиката, в изпълнение на Яна Маринова.

Мария Цветкова-Маджарова е родена в Бургас. Солист на Държавна опера – Русе и Държавна опера – Бургас. Участва в международни проекти с гастроли в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Португалия, САЩ. В богатия репертоар на певицата влизат Сузана и Графинята от “Сватбата на Фигаро”, дона Анна, Церлина от “Дон Жуан”, Розина от “Севилският бръснар” на Росини, Виолета от „Травиата”, Джилда от „Риголето”, Лиу от „Турандот” на Пучини, Щаси и Силва от „Царицата на чардаша” на Калман и много други прекрасни образи. Носител на „Кристална лира“ за 2015 г. и Музикант на годината за 2017 г.

Заповядайте на 17 август, от 19,30 ч. в НЧ “Просвета 1888” гр. Поморие на концерт –изложбата „Понякога ще идвам във съня ти“ ! Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *