Летен детски център за изкуство и култура през юни в Поморие

Летен детски център за изкуство „Арт лято-2024“ отваря врати на 3 юни в Поморие. Основната цел е да се  провокира интерес към изкуството, развивайки творческите способности на децата, записани в тези арт заниманията на НЧ „Светлина 1939“ в Поморие.

Работилниците се провеждат по предварителен график от 3 юни до 3 юли 2024 г. Заниманията са подходящи за деца между 7 г. и 11 г.

Работи се навън, на чист въздух, има близък контакт с тревата и растенията в парковата среда. Заниманията се редуват с развлечения и игри, за да се създават положителни емоции и пълноценно преминаване на дните през седмицата.

Продължителността на двата режима – сутрин и след обяд е 2,30 часа, с предварително записване. Максимален брой -30 деца. Може да се избират заниманията, като целта е активно участие на децата, а не просто присъствие, с което се пречи на останалите.

Програмата включва четири основни модула :

  1. „Работилница за ум и творчество“- занимания с художествена литература, английски език, изобразително изкуство, музика;

2 „Природата около нас“- творчески занимания по приложно изкуство; приключения в света на глината и обучение от майстор грънчар; грижа към природата и околната среда.

  1. „Опознаване на родния край“ с посещения на интересни културно-исторически обекти, както игри край морето в детските кътове;
  2. „ Игри на открито“- развлекателни игри, спортни занимания, състезателни игри, игри за сплотяване на групите и за забавления.

Месец юни ще бъде интересен, осмислен и незабравим за участниците в летния център на НЧ „Светлина 1939“-Поморие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *