Моноспектакълът “Дърво без корен” по разкази на Николай Хайтов на 21 март в Поморие

На 21 март 2024 г. от 18.00 ч. очаквайте на сцената на читалище “Светлина 1939” гр. Поморие моноспектакъла на Илиян Марков “Дърво без корен”, създаден по разкази на Николай Хайтов.

Сценография и костюми: Бояна Бъчварова
Хореография: Асен Павлов
Музика: Oratnitza
Продукция: Театър „ОЗ
Колко време може едно дърво да живее, ако е прекъсната връзката с неговия корен? Колко време ще продължи да съществува след като е вече безжизнено и не е изтляло. Има ли връщане назад и може ли тази връзка да бъде възстановена?
Не може мъртво дърво да пусне корен, но е възможно от корена да избие ново дърво.
Хайтовите герои препускат през вихъра на живота, докато не стигат до момент, който ги променя. Той обаче не променя връзката им с техните корени. Далеч ли сме ние от там? Забравили ли сме? Имаме ли шанс вътре в себе си да потърсим тази връзка и откривайки я, да се опознаем по-добре? Вярвам, че светът описан от Николай Хайтов не е изчезнал и че няма да изчезне, докато има кой да ни напомня за него

Постановката “Дърво без корен” пренася публиката в света на Хайтовите герои.
Съставена по три от разказите на писателя, тя съчетава комичното със сериозното, буйната младост с натрупаната през дългите години житейска мъдрост.
Всъщност това е един моноспектакъл, в който актьорът Илиян Марков се превъплъщава ту в замислен старец, ту в непризнат майстор, дори в отвлечена мома и много други. Какво се случва, когато героите са изправени пред невъзможна задача? Или са раздвоени между дълга и копнежа си?

В постановката “Дърво без корен” отговорите са поднесени по невероятно хумористичен и достъпен за разнородна публика начин.

Билети се продават в канцеларията на НЧ „Светлина 1939“ от 8.00 до12.00 ч. и от 13.30 до17.00 ч. в работните дни от седмицата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *