Над 600 състезатели от 13 държави в Международния турнир по спортни танци в Поморие

На 7 и 8 май в Поморие се проведе Международен турнир по спортни танци, който бе един от най-големите танцови форуми, състояли се в страната. Домакини на събитието бяха Община Поморие и Клуб по спортни танци „Поморие“ с ръководители Никола и Олга Абрашеви. Турнирът се организира от Световната федерация по спортни танци WDSF, Българска национална федерация по спортни танци с председател Виолета Янева и Българска федерация  по спортни  танци с председател  Иван Деспотов.

Участие в грандиозната надпревара взеха повече от 600 състезатели (двойки и солови изпълнители) от Австрия, Германия, Израел, Албания, Хърватска, Украйна, Молдова, Ирландия, Турция, Италия, Румъния, Азърбайджан и България. Представянето им бе оценявано от професионален международен съдийски състав – гарант за безпристрастност и равнопоставеност на всички участници.

Двудневната надпревара бе открита от кмета на община Поморие Иван Алексиев: Искам да благодаря на Никола Абрашев, на екипа и състезателите му за усилията, които положиха за организирането на този турнир. Това, което те направиха, е пример за всеки един спортист, защото показаха как се постига успех. А именно – чрез много труд и упортитост. По този начин Поморие се превръща в емблематично място за развитие на спортните танци  и танцовото изкуство в България. Бъдете здрави, бъдете спортсмени, играйте честно, танцувайте с вдъхновение!

Танцов поздрав поднесоха и децата от ДГ „Детелина“ – гр. Поморие, както и възпитаниците на танцова школа „Естрела“ – гр. Бургас. На събитието присъстваха общински съветници от Общински съвет – Поморие и общественици.

В рамките на турнира бяха излъчени двете двойки, които ще представят България на световно първенство, както и двете двойки, които ще представят страната ни на европейско първенство за младежи при латиноамериканските танци.