На 18 май музейните обекти в Поморие ще работят при вход свободен

Във връзка с Международния ден на музеите, на 18 май 2024г. ( събота) от 10.00 до 16.00 ч. може да посетите с безплатен вход: Историческия музей, Музея на солта, Посетителски център “Поморийско езеро”, Посетителски център за рибарство и морско дело и Антична куполна гробница, съобщават от Исторически музей-Поморие.

Международният ден на музеите се чества за първи път на тази дата през 1978 г. Решението за празничната дата е взето през 1977 г. в Москва на Единадесетата генерална конференция на Международния съвет на музеите. В цял свят на този ден служителите на музеите и галериите празнуват своя професионален празник, като организират най-различни културни събития. Изложби, концерти, работилници, филми и екскурзоводски обиколки са сред събитията, които може да бъдат посетени в Европейската нощ на музеите. Тази година инициативата съвпада с Международния ден на музеите – 18 май.

В Европейската нощ на музеите ще участват общо 61 държавни и общински музея и художествени галерии и техните филиали от 25 области в страната, които ще посрещат посетители със свободен вход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *