Нели Тодорова откри изложба, по случай 20-годишната си творческа дейност

Известната художничка Нели Тодорова откри самостоятелна изложба в ГХГ “Дечко Стоев” – Поморие по случай 20-годишната си творческа дейност. Тя представи най-доброто от маслената си живопис през изминалите години, а акцент в  изложбата й са новите акварелни попълнения.

Изложбата бе открита от Георги Скумов. Всички поморийски художници присъстваха на юбилейната изложба, открита в Деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец и затова денят е професионален празник на художниците. Нели Тодорова  получи цветя и поздравления от множеството присъстващи на събитието в Поморие. Изложбата й в  ГХГ “Дечко Стоев“-Поморие може да бъда разглеждана  до 05.11.2022 г.

Нели Тодорова е родена на 08.08.1979 г. в гр. Поморие През 1998 г. завършва художествена паралелка в СХЕУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр.Бургас; През 2002 г. завършва факултет „Изобразителни изкуства” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Велико Търново, специалност графика. Занимава се главно с живопис. Живее и твори в гр. Поморие. Член е на Съюза на българските художници, както и на дружеството на бургаските художници. Художничката е носител на редица награди – наградата на името на Руси Стоянов за 2019 на Община Бургас, „Рицар на четката” на Арт център „Орхидея – Карлово, първа място от 8-мартенската изложба в галерия „Бургас” и много други.

„Благодаря много на всички, които ме поздравиха за изложбата и които присъстваха на откриването! Благодаря за хубавите думи, които ми отправихте с цялата си искреност и обич! Благодаря на екипа на ГХГ “Дечко Стоев” – Милчо Талев, Ивайло Хаджиначев и Софка Крумова за организацията и възможността да реализирам тази изложба, както и за всеотдайната им колегиалност! На художничката Карамфила Сидерова – Добрева за дизайна на плаката! На художника Георги Скумов за откриването и трогателните думи, на Община Поморие и кмета Иван Алексиев за Поздравителния адрес! Благодаря сърдечно и на Епископ Йеротей Косаков за отправените към мен благопожелания! Така благодари Нели Тодорова след откриването и допълни,че изложбата ще продължи до 5 ноември и всеки, който желае, може да я посети.