Нели Тодорова представя 34 картини в бургаска галерия

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 1 април 2013 г., в галерията на ДХБ – Бургас, бе открита петата самостоятелна изложба-живопис „От морето до мен” на Нели Тодорова. Художничката е добре позната и изключително популярна в Поморие и региона. Пенка Седларска , изкуствовед и художник,  откри изложбата с сдумите, че всяка картина отразява вътрешния свят на твореца и представи 34-те картини на Нели Тодорова. Митко Иванов, председател на дружеството на художниците в Бургас поздрави младата художничка като и поднесе цветя от името на кмета на Бургас. На откриването присъстваха нейни прятели, художници, представители на общинска администрация-Поморие и много гости.
Нели Тодорова се обърна към присъстващите с думите,че когато човек иска да каже нещо на хората използва думите, а художникът говори чрез картините си. Според Светла Москова, издкуствовед, уредник в ГХГ –Пловдив, Нели Тодорова е „невероятен майстор на морския пейзаж, в който усещаш солените пръски на летния дъжд, превърнал хоризонта в сивкаво розова амалгама от невъобразими тонове и тоналности… Не всеки художник пейзажист може да улови миговете на прилиивте и отливите, на подсъзнателното усещане за пълнота, за свобода, за далечен хоризонт, за знаците на времето и мига на връхлитащата вълна”
Нели Тодорова е един от младите български художници, изградил ясна представа за своя път в изкуството.Тя е можеща, разбираща, знаеща талантлива…Бъдещето е пред нея.
Изложбата „От морето до мен” на Нели Тодорова е от 1 до 13 април 2013 г. в галерията на ДХБ – Бургас, ул. “Александровска” № 22.

izlojba_neli