Николай Томов е новият председател на ОМСК “Циклон” – гр. Поморие

На 21.03.2021 г. в базата на клуба и при спазване на всички противоепидемични мерки, се проведе Общо събрание на ОМСК “Циклон”- Поморие. Бяха обсъдени: финансовия бюджет, тренировъчната и състезателна дейност, материалната част и бъдещите планове. Присъстващите избраха с пълно мнозинство за председател Николай Томов. Подчертано беше, че в клуба се завърна един от най-успешните състезатели в уиндсърфа и участник в олимпийските игри Пепа Мавродиева. За председател на Контролния съвет беше избран Александър Тузлуков.

Приоритетите за новото ръководство са: обучение по плуване на деца от гр. Поморие, гребане, ветроходство, участие във всички регати от България, спортен календар по ветроходство – клас “Оптимист”, както и участие и класиране на Европейското и Световно първенства в същия клас.

Ръководството на клуба си поставя за задача да провежда срещи и обсъждания с другите морски клубове в града, както и с представителите на Община Поморие в Дирекция “Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт”. Темите, които ще се засегнат са: сигурност, обезпечаване на дейността, опазване на морето и популяризиране на морските спортове за превръщане на гр. Поморие в още по-голям и привлекателен морски център.

Обучението на най-малките моряци ще бъде от 15.06. до 15.09. 2021г., като децата, показали бори резултати, ще бъдат включени във втория, а впоследствие и в първия отбор за участие в регата.

Под егидата на Община Поморие и с помощта на приятелите на клуба (при положение, че епидимичните мерки позволяват) ще бъде проведена регата “Циклон”, включена в календара на Българската федерация по ветроходство. На регатата ще бъдат поканени за участие всички морски клубове в България, както и гости от Турция и Гърция.