Община Поморие осигурява финансиране за командировани полицаи през летния сезон

Община Поморие осигурява финансиране за командировани полицаи през предстоящия летен сезон. Това стана ясно на специално организирана среща днес, съвместно с директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов и началника на РУП – Поморие главен инспектор Петър Тодоров. Заедно с кмета Иван Алексиев, те набелязаха мерки за ограничаване на престъпления, свързани с: домашното насилие; пътните транспортни произшествия; нарушаването на обществения ред; разпространението на наркотици и противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На срещата присъства председателят на Общински съвет Адам Адамов, общински съветници, началникът на сектор „Охранителна Полиция старши инспектор Симеон Симеонов, кметовете на съставните селища и всички директори на училища и детски градини на територията на общината. Като проблеми сред подрастващите бяха очертани употребата на различни видове дрога и агресивните противообществени прояви. Коментирани бяха и мерките за безопасност при абитуриентските балове след месец.

Кметът Иван Алексиев настоя за осигуряване на повече пешеходни патрули и благодари за честите проверки в дворовете на учебните заведения. „Вярвам, че подобрявайки взаимодействието между местната власт и органите на реда, ще успеем да задържим имиджа на Поморие и региона като спокойно място за живот, отдих и почивка. Удовлетворен съм от добрата комуникация между всички нас и се надявам резултатът да бъде по-малко пътни транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали лица. Целим също минимизиране на битовата престъпност, превенция и ограничаване употребата на вредни вещества сред младите“, коментира кметът Алексиев.

Старши комисар Павлов и главен инспектор Тодоров апелираха всички присъстващи да сигнализират винаги, когато забележат нарушение или нередност. „Най-важното е, че подобряваме взаимодействието между местната власт и Полицията, за да осигурим спокойствието на гражданите“, сподели директорът на ОДМВР – Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *