Община Поморие получи разрешение за ползване на манастирския двор

Сливенският епархийски съвет, с председател Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, прие молбата на кмета на община Поморие Иван Алексиев за подписване на дългосрочен договор за ползване на двора на манастир „Свети Георги” за изграждане на градски парк, съобщиха от прецентъра на Община Поморие. Решението се взе след като идейният проект за парка беше разгледан и одобрен от всички членове на епархийския съвет.

Проектната идея в 3D изображения за голям градски парк в дворното пространство на манастира и в градинката около НЧ „Светлина 1939” , беше представена на обществено обсъждане пред жителите на Поморие през месец юли тази година. В мащабния проект са предвидени забавления за всички възрасти. Паркът ще представлява различни стилове лабиринти и сектори с различни модули, което ще поддържа интереса у посетителите. Ще има музикална градина, в която децата ще могат да разговарят на голямо разстояние, чрез специални съоръжения под зeмята. В огледалната градина, игрите на светлина ще красят парка. Вградена в настилката шахматна дъска и огромни фигури, ще подчертават нестандартната му визия. Тролей на въже е предвиден за най-малките посетители. В идейния проект е заложено виенско колело, алея за колоездачи и паркинг.

След взетото решение предстои подписване на договора и остойностяването на проекта. Намеренията на Община Поморие са, той да бъде включен и финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Поморие, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” и предстои да бъде реализиран до 2015-та година.

Преди стартирането на проекта, той отново ще бъде представен пред обществеността, с цел да бъдат взети под внимание всички конструктивни предложения и препоръки по осъществяването му.

 

5 Отзиви

  1. Хубаво начинание и добра идея за облагородяване на кв. Свети Георги, НО нулеви показатели откъм работни места и привличане на млади хора.

  2. Общинарите не ги интерисуват работните места , а само харчене на общински пари за своите удоволствия и гуляи. Да знаят ,че им остава година и 10 месеца.

  3. Общинарите не ги интересва откриване на нови работни места , а само харчене на общински пари за удоволствие и гуляи. Да не забравят ,че им остава година и 10 месеца.

  4. Супер сделка, откога циганите искат място за пасат конете си всред зелени лабиринти и екологичен клозет за насъщните им нужди. След този срамен акт,при който монасите поне получаваха пари от наема за цирковете и панаира, сега ще преминат на аеробно дишане-демек умират прави без насилие.
    Операцията по ликвидиране на светата обител е започнала с удостояването на сливенския митрополит Почетен гражданин на Поморие.
    Колкото за строителството в зона А/абсолютно забранено/ на ивицата между морето и езерото някои си правят пас-зер парите под масата са им добре дошли. Нъл тъй?

  5. Повтаряте едни и същи грешки, Г-н Кмет! "Добро утро", това Ви беше девиза, помните ли? А помните ли младежта, за която толкова бленувате? Ще помните ли изродските Си машинации, както Ваши така и на предишни, причина за която е същите тези младежи да си заминават и ще заминават!!! Ако не спрете сега, не само няма да си изкарате мандата, не само ще Ви е срам да живеете в този красив град, не само ще гледате с носталгия за настоящето, както гледате и за миналото си. Посаждате огнище на мизерия, глад, борби за хляб. Липса на поглед в бъдещето у Вас и тези от Общинските съвети, сегашни и предишни допринася за гибелта на Вековният ни Анхиало и Красивата ни България!