Общинският съвет в Поморие разреши поемането на дълг от 4 милиона лева

Общински съвет-Поморие разреши  тегленето на заем от 4 милиона лева за създаването на общинско предприятие “Чистота”.

Целевият дългосрочен банков кредит ще е за закупуването на дяловете, техника, съдове и създаването на 100% собствено общинско дружество по изпълнението на дейностите- сметосъбиране, извозване и почистване на обществени места, както и зимното поддържане. Целият състав на настоящата фирма се освобождава и на момента се назначава в общинското предприятие.

“Поморие Чистота” ЕООД ще се нарича бъдещото предприятие. Кредитът е целеви и ще бъде погасяван от отчисленията от такса “смет”.  Община Поморие ще плаща 5 години по 800 000 лева. Общинските съветници от БСП бяха против. Те, както и съветниците на ДПС гласуваха и “против” актуализацията на бюджета, която бе приета с  12 гласа “за” и 9 “против”.

1 коментар

  1. Росен Петров

    А бяха времена когато Алексиев критикуваше Златанов за вземането на милиони заем с които обременява общината а сега същия този Алексиев взима милиони за да обремени още повече общината.На фона на неплащащите руснаци данъци и такси и несъбираемостта на същите ще има ново вдигане на такса смет и данък сгради. Общински такси ще се увеличават за сметка на раздутата администрация и щат на общината. 300 човека са там но работа никаква не вършат. Градът е неугледен и мръсен. Обрасъл със треволяци и потънал в прах. С новата група за мобилно паркиране пак ще са на загуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *