Основно училище „Христо Ботев“ гр.Поморие отбеляза своята 90-годишнина

Основано като манастирско училище през 1932 година, днес Основно училище „Христо Ботев“ – Поморие гордо отбеляза своята 90-годишнина. В препълнената зала на НЧ „Светлина 1939“ учители, ученици, директори на другите местни учебни заведения и общественици уважиха тържеството и се насладиха на прекрасен концерт по повод кръглата годишнина.

Събитието бе уважено от кмета Иван Алексиев: “Благодаря за поканата да съм част от този хубав празник. Благодаря на всички преподаватели в годините, които изучихте и дадохте път на толкова много ученици, на науката и знанието. 90 години са история, 90 години са традиция, опит и самочувствие. Ние като общинско ръководство стоим зад вас винаги, но имаме и основен ангажимент да разширяваме материално-техническата база. Радвам се, че направихме първата крачка, реновирайки основния корпус по проект за енергийна ефективност, но сега ни предстои втора важна крачка – да обновим класните стаи, да изградим нов физкултурен салон и да благоустроим цялото пространство.”

Топъл поздрав отправи и началникът на Регионалното управление на образованието Петя Петрова. Тя увери всички, че е готова категорично да съдейства за още проекти и подобряване на материалната база в просветната институция.

„Уважаеми колеги, всички ние сме част от дългия път на училището.В тази зала са колегите преди нас, които са оставили в нашето училище част от сърцата, от ентусиазма и вдъхновението си. Хора, от които сме се учили, чийто пример сме следвали. Сега е наш ред – с професионализъм, постоянство и любов към децата. Силно се надявам, че младите учители, които ще дойдат след нас, ще продължат по същия път със същата отговорност и грижа!“, с благодарност каза директорът на ОУ „Христо Ботев“ Петка Златинова.