Откриха обновената ЦДГ “Теменуга” в Ахелой

Днес отвори врати обновената ЦДГ „Теменуга” в гр. Ахелой. Изцяло реновирана и оборудвана, детската градина за пръв път посрещна своите възпитаници. Ремонтът на сградата е по проект „Обновяване на образователна инфраструктура – Община Поморие”, финансиран по Оперативна Програма Регионално развитие. Милион и 400 хил. лв. са изразходвани по проекта за цялостната реконструкция на ЦДГ „Теменуга”, 100 хил. лв от които са от общинския бюджет.

За да открият официално обновеното детско заведение там бяха кметът Иван Алексиев, председателят на ОбС Поморие д-р Милена Енева, заместник-кметовете Янчо Илиев, Кунчо Гайдов и Илия Джингов, кметът на град Ахелой Иван Георгиев, директорът на ЦДГ „Теменуга” Радка Радилова, представители на фирмите изпълнители, учители, родители, деца, жители и гости на Ахелой. „За мен е удоволствие, че сме се събрали по толкова хубав повод. От днес децата на Ахелой имат едно прекрасно място, в което ще изживеят щастливо детство. Днес, на 9 май, в деня на Европа, те получиха модерна детска градина, финансирана от европейски средства. За нас този проект беше приоритет и се радвам, че най-после е реализиран. „- каза кметът Иван Алексиев. Той заяви, че се водят преговори с представители на фирмите, които се помещават в северното крило на сградата, за да го преотстъпят за ползване на Община Поморие: „Знам, че родителите имат нужда от помощ с грижата за най-малките, за това ще направим всичко възможно тази част от сградата да се отстъпи на общината, за да се създаде яслена група към детската градина”. Директорът на ЦДГ „Теменуга” Радка Радилова благодари на ръководството за положените усилия от името на децата и техните родители.

По повод откриването на детската градина, бивши и настоящи нейни възпитаници изнесоха концерт. С песни и танци децата зарадваха присъстващите гости.

Освен че се подобряват условията на труд и средата, в която се провежда учебно-възпитателният процес, с реализацията на този проект ще се намали стойността на средствата за топло и електроенергия. Сградата е санирана, подновена е дограмата, има нова отоплителна система, покрив и изцяло ново обзавеждане.

 Пресцентър Община Поморие

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA