Парад на ретро автомобили в Поморие

Вторият парад на ретро автомобили в Поморие ще се проведе на 3 август, от 10:00 часа, на площад „Св. Св. Кирил и Методий”. Над 70 атрактивни автомобили и 20 мотоциклети ще бъдат представени от авто-мото клубовете в Бургас, Варна, София, Благоевград, Стара Загора, Ямбол и Сливен. „Берлие” от 1924 г., „Панар Левасиор”, единственият в страната кабриолет на „Форд Мустанг”, „Мерцедес” от 50-те години са малка част от автомобилите, които ще могат да се видят. В парада ще участват и някои от големите колекционери в страната, сред които Николай Колев – Бижуто и помориецът Димитър Янев.

От общината съобщиха, че в събота от 14:00 часа ще бъде награждаването. Притежателят на най-атрактивното возило ще получи емблематична за Поморие склуптура, изработена от член на бургаския авто-мото клуб “Ретро”.

В 15:00 часа автомобилите ще направят парадна обиколка по следния маршрут:  площад „Св. Св. Кирил и Методий” – ул. „Алеко Константинов” – бул. „Яворов” – Интер хотел Поморие – ул. „3 март” – спортна площадка – хотел Манц – ул. „Самуил” – ул. „Солна” – ул. „Княз Борис I”.