Поморие след урагана

Поморие е сред общините, които най-много пострадаха от ужасяващата буря. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката. Обявено бе частично бедствено положение до понеделник.

Доста дървета бяха паднали на улиците, поради което станаха непроходими, нямаше осветление заради аварията с тока, пострадали са десетки автомобили в целия град Мобилизирани бяха допълнителни полицейски сили, за да следят за реда. Поморие  остана без електричество заради сериозна авария. Мобилните оператори бяха без покритие на мрежата.

Две жени пострадаха, след като покрив на вътрешен басейн падна върху тях. Те са с леки наранявания. В следствие на ураганния вятър и въздуховодите, които поемат вятъра, се получава въздушна възглавница и таванът пада. Басейнът е бил пълен с хора. Реакцията от страна на пожарната и на Спешната помощ е била бърза, жените са били в транспортирани до УМБАЛ-Бургас.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено бе и за паднал зад борда ветроходец. Хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек, той е добре.

Сякаш торнадо мина през града, коментират поморийци. Вятърът бе до 120 км/ч.

Малко след полунощ електрозахранването беше възстановено.

https://fb.watch/fEd9qnaxWz/