Поморие отбеляза Деня на родилната помощ

На 21 януари  в България по стар стил  почитаме всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят. Всеки от нас дължи благодарност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички специалисти, които работят в отделенията за грижи към родилката и бебето. Празникът започна рано сутринта в Поморие с песни и танци и  спазвайки обредността на деня.  По традиция, в Деня на родилната помощ,  жените отидоха в  АГ-отделението на МБАЛ Поморие, за да честитят на всички, посветили  се на  професията първи да улавят живота, да вдъхват сили и кураж на новородените. Завеждащият отделението д-р Матей Попов и екипа му: д-р Илиев, д-р Славейков, акушерки и медицински сестри измиха символично ръцете си, пожелавайки си да израждат още много здрави бебета с лекота.

Тържеството  беше  организирано от НЧ „Светлина 1939“ в Акушеро-гинекологичното  отделение на поморийската болница. Целият медицински екип беше зарадван от Групата за автентичен фолклор ”Здравец”. Спазена беше обредността, подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към хората, посветили се на това да даряват майките с най-голямото щастие на света- децата.

‘Искам много млади хора да дойдат в екипа на болницата, искам и много бебета да се зачеват и раждат в Поморие, за да бъдат улиците пълни с деца. Нека да е живо Поморие, за да сме живи и ние!“, това си пожела доктор Попов с усмивка.

Това бе и част от пожеланията в  поздравителния адрес, изпратен от кмета Иван Алексиев до медиците. Най-висшият смисъл на живота е той да бъде продължен. Да бъде продължен чрез мисли, думи и дела. И чрез раждането на нов живот. Затова и днешният ден е един от най-значимите празници, изпълващи живота със смисъл, а бъдещето – с вяра! Благодарим Ви за Вашата всеотдайност и отговорно отношение, които проявявате при изпълнението на своя дълг и призвание – да бдите за здравето на новородените и на техните майки. Вярвайте в себе си, вярвайте в красотата на човешкия живот и не преставайте да му придавате смисъл!

От Община Поморие лекарите и екипа в АГ-отделението получиха кошница с продукти и икона на Божията майка. Подаръците поднесе директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев.

В края на гостуването се изви празнично хоро, в което се включи целият екип на отделението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *